
Evet, gayet mühim ve önemli sorulara verdiğim cevaplardan oluşan "ÜÇLEME"nin ((: 2.si sizlerle birlikte. "3. Bölüm"e BİLİMSEL içerikli soruları ayırdım, "3. Bölüm: Bilimsel Seans" çok yakında sizlerle olacak ((: Şimdi buyurun kaldığımız yerden devam…((:
Merak 5:
Gökyüzünde 400 milyon yıldız olduğundan bahsediliyor. Bizler "yeni boyalıdır" yazan yerleri el yordamıyla kontrol ettiğimiz halde, bu söylenen yıldız sayısının gerçekliğine nasıl inanıyoruz?
Cevap 5:
İnandığımızı kim söyledi. Tamamen sıkış olduğunu adımız gibi biliyoruz. Biliyoruz da hadi gelde aksini ispatla (: Boyalı yeri elleriz birşey olmadıysa "puhhh yalancılar sizi" deriz. Ya da elimize bulaşan boyaya şapşal şapşal bakarken çevremizdekilerin laflarına maruz kalırız. Eeee yıldızlara dokunup avcumuza alıp sayamıyacağımıza gore haklısın diyeceğiz boyun büküp başka çare yok…
Merak 6:
Limonlu gazozlarımızda bile bir sürü yapay tatlandırıcı, renklendirici, hede, hödö bulunmakta iken, limonlu bulaşık deterjanlarında gerçekten limon aroması kullanıldığına inanabilir miyiz?
Cevap 6:
1 – 2 hafta once bir gazetede "Görme Engelli" bir vatandaşımızın iş ve işçi bulma kurumuna başvurduğu ve kısa bir zaman sonra kurumun "Görme Engelli" vatandaşımıza "Makam Şöförlüğü" işi ayarladığı yazıyordu. O kadar şöför işsiz dururken gidip de "Görme Engelli" vatandaşı makam şöförü yapan bir ülkede limonun en iyilerini deterjanlara, kimyasal, yapay aromaları da içiceklere koyarlar... bunda garipsenecek bir şey yok ki…
Merak 8: Fare kokulu kedi maması yapılmış mıdır? Neden yapılmaz?
Cevap 8:
Fare görünce gerginlik basıyor kediyi…"aha fare!!!.. bir dakika ben kediysem bu mekanda o fareyi barındırmam uleyynnn" deyip başlıyor fare peşinde koşup , bir yandan da "ulan yakalayamazsak bu sahibim bana neler neler yapar, yakalamam lazım kesinlikle" şeklinde stress yapmaya…Yani işin özünde kediler fareyi yemek amaçlı değil şartlar gereği kovalar... fare kokulu yem verdiğimizde burunda devamlı koku var ama fare yok piyasada. Eee haliyle kedimiz stress yapacak "ulan bir yerde fare var kovalamalıyım" diyerek. Ama garibim bulamayacak, bulamadıkça da iyice kendinden geçecektir. Yazıktır, şimdiye kadar bulmadılarsa sesleniyorum buradan " Lütfen Böyle Bir Kötülük Yapmayın Onlara ): " (: (:
Merak 9:
Uçaklarda can yeleği vardır ama paraşüt bulunmaz. Bunun anlamı ne?
Cevap 9:
"Uçak düşmesi durumunda, sulak bir yere düşerse yırttın, sulak bir yere düşmezse Allah öbür tarafta kolaylık versin "fikri hemen akla geliyor soruyu okuyunca...
Ama durum çok farklı. Yolculuk öncesi "Hostesler" tarafından 3-5 dk. içinde "Can Yeleği" kullanımı gösterilir ve yolcularda çoğunlukla "Can Yeleği"nin nasıl kullanılacağını öğrenmiş olurlar. Paraşüt içinse işler biraz karışıktır. 1-2 ayda ancak öğretilebilen "paraşüt" kullanımının yolculuk öncesi uçakta Hostes tarafından can yeleğinin kulllanımı gibi 3-5 dk. içinde anlatılması mümkün değildir. Hadi anlattı diyelim içinde benim de olacağım hatırı sayılır (hemen hemene dünyanın tüm nüfüsu kadar) bir çoğunluk o kadarcık zamanda nasıl öğrenecek bunu...
Paraşüt koyulursa uçaklara şu haberleri ve ya benzeri haberleri duymamız malesefki muhtemeldir:
- Sevgili seyirciler New York – Londra hattında uçan 187 sefer sayılı uçak Okyanusa düştü. Uçaktan panik haliyle paraşütle atlayan ve 2 si paraşütün iplerine dolanıp suya çakılan, 3 ü yine paraşüt iplerine dolanıp boğulan, 5 kişi hariç tüm yolcular kurtarıldı...
- Istanbul – Berlin arası sefer yapan 345 sefer sayılı uçak dün uçuş sırasında oluşan bir hava boşluğundan dolayı panikleyen 3 yolcunun paraşütle atlamak için çıkış kapısını kırması sonucu irtifa kaybedip yere çakıldı. Ölü sayısı henüz kesinleşmedi...
V.s. v.s. v.s...
Uçak kazalarında ölüm oranı zaten yüksek, aman birde paraşüt felan deyip de bu oranı iyice yükseltmeyelim ...