25 Temmuz 2007 Çarşamba

Bildiklerimiz sadece bir protein parçasından ibaret. Ama Nasıl??

İnsan hayatı küçük bir tek hücreden başlar ve zaman geçer vücut oluşur ve hayata gözlerini açar. İşte bu andan itibaren öğrenme başlar. Beslenme, yürüme, konuşma v.s... Bu olay hayat boyu çeşitlenerek sürer gider. Ama bu öğrendiğimiz bilgiler nasıl kalıcı oluyor, nasıl saklanıyor. Bilim bunu "Beyindeki Proteinlerde" bu bilgilerin saklandığını söylüyor; tamam ama NASIL??

evet acı verici değilmi ): yani düşünsenize 17 yıl okudum ( ki Deniz BAYKAL CHP yi bıakıncaya kadar okulu bitirme gibi bir planım yok ) ve okula başladığım günden bugüne sadece "mikron"larla ölçülebilecek kadar "protein" pardon "bilgi" sahibi olmuşum. 17 yılda bir kaç mikron yol... Bir arpa boyu yol alamamak böyle bir şey sanırım...

Konunun Nasıl kısmına gelirsek;

Nasıl sorusunun cevabı gayet açık: "KİMYA",
haa bu sorunun cevabı şayet FELSEFE bölümü okuyor olsaydım "Tabiki Felsefe" şeklinde olacaktı ama bu durum konumuz dışında (:
Konuya dönersek;
Edindiğimiz bilgiler o anda çeşitli reaksiyonlar eşliğinde kodlanarak kimyasal yapılar halinde saklanır. Yani bilgiyi saklamaz ona sadece bir kod veririz ve o konu ile ilgili bir durumda sadece o kod işleme girer ve kodlanan bilgi akla gelir. Aslında "foto-montaj" misali farklı parçaları/kodları aynı anda ortaya koyarız bunlar aynı anda aynı karede görülür ve bildiklerimizi hatırlamış ve de kullanmış oluruz. Farklı görüntüleri üst üste bindirip aynı kareye yerleştiriyoruz.
Bu konuda çok daha açıklayıcı ve bilgilendirici olmak isterdim ama "bütün" NORMAL insanlar gibi bende bu konuda gayet sınırlı bir kapasiteye ve bilgiye sahibim. Ancak bu konuda size 3 çözüm yolu önerebilirim:
1- Tasavvuf'un temel ilkesini bu ve buna benzer konularda hayatınıza uygulamak,
2- İncil'in Hz.İsa'nın Dünyadan ayrılışından hemen sonraki gerçek ve bozulmamış halini edinip,incelemeniz(ki malesef bu imkanlı olmayan bir tavsiye)
3. ve en doğru-kesin sonucu verecek olan yol "Kur'an-ı Kerim'i anlamak, baştan sona okuyup incelemek ve üzerinde düşünmek"

Benden bu kadar. Seçim sizin (:

0 yorum: