25 Temmuz 2007 Çarşamba

Soru iletmek isteyenler!!! Buyrun...

Arkadaşlar eee başladık bakalım bir şeyler karalamaya umarım keyif alırsınız zira ben şimdiden cidden eğlenmekteyim (:
Mantıklı ve ya mantıksız her cinsten sorularınızı bu başlık altında paylaşabilirsiniz...haydi sorularınızı bekliyorum (:

Bildiklerimiz sadece bir protein parçasından ibaret. Ama Nasıl??

İnsan hayatı küçük bir tek hücreden başlar ve zaman geçer vücut oluşur ve hayata gözlerini açar. İşte bu andan itibaren öğrenme başlar. Beslenme, yürüme, konuşma v.s... Bu olay hayat boyu çeşitlenerek sürer gider. Ama bu öğrendiğimiz bilgiler nasıl kalıcı oluyor, nasıl saklanıyor. Bilim bunu "Beyindeki Proteinlerde" bu bilgilerin saklandığını söylüyor; tamam ama NASIL??

evet acı verici değilmi ): yani düşünsenize 17 yıl okudum ( ki Deniz BAYKAL CHP yi bıakıncaya kadar okulu bitirme gibi bir planım yok ) ve okula başladığım günden bugüne sadece "mikron"larla ölçülebilecek kadar "protein" pardon "bilgi" sahibi olmuşum. 17 yılda bir kaç mikron yol... Bir arpa boyu yol alamamak böyle bir şey sanırım...

Konunun Nasıl kısmına gelirsek;

Nasıl sorusunun cevabı gayet açık: "KİMYA",
haa bu sorunun cevabı şayet FELSEFE bölümü okuyor olsaydım "Tabiki Felsefe" şeklinde olacaktı ama bu durum konumuz dışında (:
Konuya dönersek;
Edindiğimiz bilgiler o anda çeşitli reaksiyonlar eşliğinde kodlanarak kimyasal yapılar halinde saklanır. Yani bilgiyi saklamaz ona sadece bir kod veririz ve o konu ile ilgili bir durumda sadece o kod işleme girer ve kodlanan bilgi akla gelir. Aslında "foto-montaj" misali farklı parçaları/kodları aynı anda ortaya koyarız bunlar aynı anda aynı karede görülür ve bildiklerimizi hatırlamış ve de kullanmış oluruz. Farklı görüntüleri üst üste bindirip aynı kareye yerleştiriyoruz.
Bu konuda çok daha açıklayıcı ve bilgilendirici olmak isterdim ama "bütün" NORMAL insanlar gibi bende bu konuda gayet sınırlı bir kapasiteye ve bilgiye sahibim. Ancak bu konuda size 3 çözüm yolu önerebilirim:
1- Tasavvuf'un temel ilkesini bu ve buna benzer konularda hayatınıza uygulamak,
2- İncil'in Hz.İsa'nın Dünyadan ayrılışından hemen sonraki gerçek ve bozulmamış halini edinip,incelemeniz(ki malesef bu imkanlı olmayan bir tavsiye)
3. ve en doğru-kesin sonucu verecek olan yol "Kur'an-ı Kerim'i anlamak, baştan sona okuyup incelemek ve üzerinde düşünmek"

Benden bu kadar. Seçim sizin (:

23 Temmuz 2007 Pazartesi

merak ettim de...

Arkadaşlar merhabalar,
Canım sıkıldı hadi bende modaya uyayım da bir blog açayım aman eksik kalmıyayım dedim ve bir blog da ben açtım...Tabiki böyle bir şey yok.
Blogların günden güne popüler olduğu tamam doğru ama burası modaya uymak iki günlük heves için yada millete "bende açtım bir blog" demek için açılmış bir yer değil kesinlikle. Böyle olsaydı zaten bu şekilde absürt bir fikirle değilde ne bileyim popülaritesi yüksek bir konuda açmak gerekirdi. (:
Eee ozaman;
" Merak Ettim de nerden çıktı böyle bir yer?? (: "

Hayat boyu ıvıra zıvıra en önemli konudan en önemsizine kadar sürekli birşeyler merak edip durmuş, ilkokul dönemi boyunca dışarda top oynamak yerine, bisikleti balkonda durmaktan çürümeye terkedip, evde oturup ansiklopedi okuyan biri olarak ( o bisiklete şimdi nası içim gidio bilseniz:( ) meraklanıp da cevabını bulduğum bir çok şeyi burada sizlerle paylaşmak isteğimden doğdu burası. Kimisi önemli, pek çoğu da önemsiz bildiklerimi, bulduklarımı, kimi zaman da sizlerin sorduğu şeylere cevap bulup burada paylaşmaya çalışacağım...

Çok Bilmiş Şey...

Kesinlikle şu unutulmasın ki burda ben herşeyi biliyorum buyrun sorun söyliyeyim diye bir iddiam yok. Amacım bildiğim, duyduğum dikkatimi çeken ve ya sizin varsa aklınıza gelen soruları -ki bunlar en saçma sapan ne bileyim tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan tipinde sorular da olabilir- paylaşmanız buna karşılık benimde elimden geldiğince araştırıp kurcalayıp cevabını mantıklı yada mantıksız bir şekilde bulmaktır.

ciddi konularda olucak geyik muhabbeti de ama burda ne merak ediyorsak araştıracağız (:

Merakınızın giderilebilmesi dileği ile (:

Saygılar,