30 Eylül 2007 Pazar

En Dikkat Çekici Çelişkili Mim (:


Aaaaaa sevgili OmAr beni "Mim"lemiş :P :P . Neyse sulandırmadan konuya geleyim ((:
"Dikkatinizi çekmiş olan, gördüğünüz, duyduğunuz, ilk aklınıza esen ve sizi gülümseten Çelişki" ne ola ki??? diye Merak ettim ve önce kendim başlayayım diye kendimi "Mim"ledim...
Hemen "Seyfi Uzunkök"den bire bir alıntı Çelişkime geçeyim;
"Toplumumuzda ayıp diye ifade edilen bazı yaşam tarzları vardır. Kıyafet bunun bir parçasıdır. Bir kız açık giyindiğinde çok az bir kesim bunu yadırgayabilir. Örneğin mini eteklidir. İşin garip yanı ise erkek dışarda şortla gezdiğinde herkes tepki verir, ayıp der.( Annem-Babam'ı alıştırana kadar onlarda böyle diyordu bana :P) Halbuki erkeğin bacağı kimseyi kolay kolay tahrik etmez. Ama bu ayıptır. Mesela bu şekilde bir mülki amirin yanına çıkamazsınız. Ya da adliyeye giremezsiniz. Ancak mini etekli bir kadın girer. Bu da erkeklere yapılmış bir baskıdır. Kimse tarafından da dile getirilmez. Erkek bacağı açık gezme özgürlüğüne sahip değildir. Ama kadın mini etek giyme hakkına sahiptir. Sonuç tahrik olsa bile..."
Bu gözlem kesinlikle benimde yakındığım bir konu. Hayatımda ilköğretim ve lise eğitimimde bile spor tarzlı ayakkabılar giymiş, asla klasik ayakkabı giymemiş biriydim. Ama gelin görün Üniversite de çeşitli sebeplerle Rektörlükte toplantıya girmem gerektiğinde ilk karşıma getirilen şey "Senato kararı var, toplantıya kravatsız, takım elbisesiz giremezsin" ve haftada 2-3 kez bu tarz toplantılarda takım elbise, kravat ile çile çekmekteydim... Bayan Rektör yardımcımız ise gayet klasik-spor arası kıyafetlerle, hatta olabildiğince renkli cıvıl cıvıl kıyafetlerle nisbet yaparcasına gelirdi her toplantıya, iyice çıldırırdım((:
Neyse sırada Günün Şanslı-Kurbanları(aha çelişkinin alası :P) var...

Mınar
Guijarra
Tugba

Buyrun sahne sizin ((((:

5 yorum:

Pınar Altuntaş dedi ki...

Ömer naptın sen ya ... :D

Ömer dedi ki...

ne yapmışım ki yaa ((: bak gayet te güzel cevaplamışsın blogunda (((:

PuCCa dedi ki...

mini etekle gezebilmek için bişeyleri feda ediyoruz, sen ağda nedir bilirmisin :P sizde ağda yapın pırıl pırıl olsun bacaklarınız sizde gezin bknz: travestilerin vucutları taş gibi :P :P

inehk dedi ki...

eet şortla gidemeyeceğin yerlere mini eteklere gidebilirsin..bu doğru..ama mini etek yerine kocamaan bi tişört giyip altına pantolon filan giymeden de gidemezsin..hmm yada mini bi şortlada gidemez bir bayan..durum mini etek dawası değildir..mini bir şortla gidemezsin ama mini kumaş bir etekle gidebilirsin.. mm bu durumda siz de klasik bir kumaştan şort diktirip altına da kundura giydiniz mi tamamdır..tüm kapılar açıktır..

efendim saygılar..

haberci06 dedi ki...

ben seyfi uzunkök
keşke herkes kitabım hakkında sizin gibi şeker yorumlar yapsa...
çok tatlısınız...
hepinize selamlar.
esenkalın...